energetika-konferencija-2%d5%a7
EBRD GEFF на Третата меѓународна конференција за енергетика во Македонија EBRD GEFF се претставуваше на Третата меѓународна конференција за енергетика во Македонија, која се одржа на 28-ми ноември во Скопје. Повеќе од 200 луѓе од 10 земји се приклучија на Третата меѓународна конференција за енергетика во Македонија. На конференцијата организирана од македонската комора за енергетика […]

EBRD GEFF на Третата меѓународна конференција за енергетика во Македонијаkoco_angjusev
Анѓушев: Македонските енергетски компании да ги препознаат можностите во Законот за енергетика Македонските енергетски компании мора да ги препознаат можностите што ги нуди Законот за енергетика, со цел да станат поконкурентни во регионот, да направат интерни и внатрешни транзиции во нивното работење за да се приспособат во новиот енергетски свет и на новата енергетска транзиција. […]

Анѓушев: Македонските енергетски компании да ги препознаат можностите во Законот ...skeor-studentska-konferencija-na-feit
Над 90 трудови на шестата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој Повеќе од 90 студенти со свои научни трудови учествуваат на шестата Студентска Конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој (СКЕEОР), која се одржува на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Во наредните четири дена, студенти од различни држави, како и […]

Над 90 трудови на шестата студентска конференција за енергетска ефикасност ...ee
Енергетската ефикасност на старите згради чини 300 милиони евра Со инвестиции од 300 милиони евра за енергетска ефикасност во зградите во колективно домување во Македонија за пет до осум години ќе се обезбеди заштеда на 30 до 50 проценти од потрошувачката на енергија за греење и ладење, што е 60 до 70 отсто од вкупната […]

Енергетската ефикасност на старите згради чини 300 милиони евраun
УНИДО експертска обука Во периодот од 18-21 јуни 2018 година во просториите на РЕЦ Македонија се одржува експертска обука за спроведување на Систем за управување со енергија (ЕнМС) – Модул 1 – ПЛАНИРАЊЕ, во согласност со УНИДО Методологијата и ISO 50001 (GEF – UNIDO EnMS USER Training Programme), која се спроведува во рамките на ГЕФ […]

УНИДО експертска обука за спроведување на Систем за управување со ...ener1
Програма за финансирање енергетска ефикасност Преку програмата за поддршка на зелената економија ГЕФФ , Европската Банка за обнова и развој ќе ги финансира домаќинствата со цел зголемување на нивната енергетска ефикасност, намалување на емисиите на гасови и подобрување на животниот стандард. Станува збор за кредитна линија од 8 милиони евра со кои се планира да […]

Програма за финансирање енергетска ефикасностkoco_angjusev
Анѓушев: Kомпаниите да ги искристат можностите што ги нуди Законот за енергетика Македонските енергетски компании мора да ги препознаат можностите што ги нуди Законот за енергетика, со цел да станат поконкурентни во регионот, да направат интерни и внатрешни транзиции во нивното работење за да се приспособат во новиот енергетски свет и на новата енергетска транзиција. […]

Анѓушев: Kомпаниите да ги искристат можностите што ги нуди Законот ...struja-dalekovod
Енергетски сектор Владата цели да ја поврати изгубената енергетска сигурност и стабилност на Македонија, да ги намали трошоците за енергија и енергетската сиромаштија, а сонцето да стане извор на енергија во домаќинствата. Владата ќе обезбеди енергетска достапност до сите граѓани и претпријатија. Ќе се стимулираат иновативни решенија и напредни технологии за производство на енергија, за […]

Енергетски сектор30226670_1735889506495967_2191388561481060065_n
Македонскиот eнергетски fорум 2018 Македонскиот eнергетски fорум 2018 година ќе биде подиум за споделување и директно комуницирање на светските трендови за енергија и нивното влијание во Македонија и Балканот. Форумот се толкува како компетентна средба на еминентни експерти, научници, бизнисмени и високи функционери во Владата, кои ќе можат да ги презентираат своите наоди, сугестии, визии […]

Македонскиот eнергетски fорум 2018